Project

Sluishuis, IJburg
Amsterdam

Werkzaamheden

Houten gevelelementen

Opdrachtgever

Bouwcombinatie Vorm Bouw Papendrecht en BESIX Dordrecht

Architect

Bjarke Ingels Group (BIG) en BARCODE Architects

AANLEIDING PROJECT

Het iconische Sluishuis is een uniek gebouw op de hotspot IJburg in Amsterdam. Het is gebouwd op het IJ, waardoor dit gebouw zich volledig richt op het wonen op het water. Niet alleen vanwege de opvallende architectuur, maar ook door de moderne en duurzame huur- en koopappartementen met uitzicht op het water en penthouses speelt het gebouw in op de moderne tijd en nieuwe inzichten op het gebied van duurzaamheid.

Het kwalitatieve gebouw is ontworpen door het bekende Deense Bjarke Ingels Group (BIG) en BARCODE Architects uit Rotterdam. Het woonproject heeft een omvang van ruim 40.000 m² en bestaat uit circa 380 energieneutrale appartementen en aanlegplaatsen voor 30 woonboten. Kortom, het Sluishuis is het nieuwe en duurzame icoon van Amsterdam.

Met het ambitieuze ontwerp is groots ingezet op duurzaamheid. De duurzame houten gevelelementen van Vianen sluiten hier perfect bij aan.
- Besix, opdrachtgever

ROL VAN VIANEN

Tijdens het project voor Sluishuis is in vroeg stadium samengewerkt met bouwcombinatie Vorm Bouw/Besix, toeleveranciers Sorba (leverancier gevel beplating) en Facédo (leverancier aluminium kozijnen). Vianen heeft meegedacht aan de meest efficiënte detaillering voor dit project. Dit heeft geleid tot een maximale garantie waardoor zorgeloos en veilig gebouwd kan worden.

• 787 stuks/ 10.415m2 prefab houten gevelelementen
• 1063 stuks/ 5.509 m2 inbouw aluminium kozijnen vooraf in fabriek

In onze fabriek worden vrijwel alle aluminium kozijnen ingebouwd in de houten gevelelementen. In dit werk speelt met name de montage van de gevelbeplating een grote rol. De hoge eisen op het gebied van bouwfysica (brandveiligheid, geluidwerend en thermische isolatie) heeft Vianen in samenspraak met de partners opgelost.

 

Benieuwd naar de status van het Sluishuis project? Bekijk hier de livestream.

DE KWALITEIT VAN HOUTEN GEVELEMENTEN

De houten gevelelementen voor het Sluishuis voldoen aan de allerhoogste eisen en zijn bovendien gecertificeerd. Vianen werkt uitsluitend met de beste materialen met de langste levensduur. Zo sluit Vianen zich aan bij het innovatie- en duurzaamheidsoogpunt van het Sluishuis.

Foto's van dit project

ONZE VISIE

Het Sluishuis past perfect in de strategie van Vianen. Als toonaangevend producent van houten gevelelementen heeft Vianen een bijdrage geleverd aan dit iconische en duurzame woonproject in Amsterdam. Het was een ambitieus en omvangrijk project, waar Vianen met succes aan heeft kunnen meewerken.