Project

Vertical
Amsterdam Sloterdijk

Werkzaamheden

Houten gevelelementen

Opdrachtgever

Heijmans Utilitaire
Woningbouw BV Rosmalen

Architecten

NL Architects
Chris Collaris Architects
Donna van Milligen Bielke
Space Encounters
DS Landschapsarchitecten

Hoe houden we onze steden groen?

Amsterdam groeit, maar ruimte is schaars. We moeten creatief denken en bouwen op hoogte, maar willen de natuur dichtbij ons houden. Met Vertical wordt er middenin de stad een nieuw ecosysteem gecreëerd. Luxe en comfortabele appartementen waar groen en duurzaam leven centraal staan. Hier kan biodiversiteit haar gang gaan, en kunnen mensen genieten van een groen en bruisend stadsleven. Nooit eerder werd er gewerkt aan een gebouw waar biodiversiteit, design en leefbaarheid op zo’n grote schaal samenkwamen. Vertical is one of a kind.

Vertical: Groen op hoogte

Vertical bestaat uit twee woontorens middenin hub-locatie Amsterdam Sloterdijk: een laagbouw woontoren met 14 stads- en tuinloftwoningen en 42 appartementen, én een hoogbouw woontoren met de naam Vertical East. In deze hoge toren zitten 112 appartementen en maisonnettes, maar ook commerciële ruimtes, want een ‘shared community’ is een sterk onderdeel van dit plan. De ‘shared spaces’ van Vertical, zoals flexibele werkplekken, een fitnessruimte en een restaurant, zijn bedoeld om elkaar te ontmoeten, om te werken, te ontspannen en te sporten.

De grote uitdaging bij dit project ligt in het gevarieerde gevelbeeld, de verschillende verdiepingshoogtes, en de gevelafwerkingen. Dit is de kracht van het project, maar ook een grote uitdaging. Een uitdaging die Vianen Kozijnen graag aangaat!

Geen staal in je tuin

In een appartementencomplex waar alles draait om groen horen natuurlijk geen betonnen gevelelementen. De houten gevelelementen van Vianen Kozijnen passen dan ook perfect in de natuurlijke uitstraling van Vertical.

Als co-maker mag Vianen 970 stuks / 7800 m2 prefab houten gevelelementen leveren voor de 112 appartementen van de Vertical East toren. In de fabriek van Vianen zal Facédo uit Velp 375 / 1450 m2 aluminium puien, voorzien van beglazing, inbouwen in de prefab houten gevelelementen.

Slim in gevels! 
De grote uitdaging voor Vianen ligt bij dit project in het gevarieerde gevelbeeld, de verschillende verdiepingshoogtes en de gevelafwerkingen. Er zijn woningen van 50m2, maar ook van 200m2. En dat allemaal op 79 meter hoogte! Dit maakt Vertical een complex bouwproject, maar die uitdaging gaan we graag aan.

De natuur als drijfveer

Binnen het project worden groendaken aangelegd, met daaronder extra capaciteit om regenwater op te slaan. Dit regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor irrigatie van de beplanting. De afvoer van het regenwater gebeurt via de geveltuinen. De geveltuinen zijn niet alleen goed voor de afvoer van regenwater, maar zijn ook geschikt als nestelgelegenheid én voedselaanbod voor vogels en insecten. We brengen de natuur naar de stad!

De toekomst is groen

In een land waar de huizenmarkt steeds krapper lijkt te worden is hoogbouw onvermijdelijk. Vianen Kozijnen is er echter van overtuigd dat hoogbouw niet hoeft af te doen aan het straatbeeld.
Door creatief om te gaan met de natuur wordt hoogbouw groen en duurzaam. En Vertical staat klaar om dit te bewijzen.

Meer informatie over onze kernwaarden?

Neem dan gerust contact met ons op. Vianen neemt de tijd om uw vragen te beantwoorden en u verder te helpen!

hans.bakker@vianenkozijnen.nl

Updates

12/05/2021
Aan de slag met fase 2

In 2020 is Vianen Kozijnen gestart met de realisatie van het project Vertical te Amsterdam. Dit woningbouwproject bestaat uit 2 bouwdelen en wordt in twee fasen ontworpen. Nu de tweede fase aan de beurt is, gaat Vianen Kozijnen ook voor de tweede toren aan de slag. De toren uit fase 2 heet Toren N2 en 42 appartementen en 14 woningen, zowel appartementen als maisonnettes.

Lees meer