Project

Sluishuis, IJburg
Amsterdam

Werkzaamheden

Houten gevelelementen

Opdrachtgever

VORM Rotterdam en
BESIX Dordrecht

Architect

Bjarke Ingels Group (BIG) en BARCODE Architects

AANLEIDING PROJECT

Het iconische Sluishuis is een uniek gebouw op de hotspot IJburg in Amsterdam. Het is gebouwd op het IJ, waardoor dit gebouw zich volledig richt op het wonen aan het water. Niet alleen vanwege de opvallende architectuur, maar ook door de moderne en duurzame huur- en koopappartementen met uitzicht op het water en penthouses speelt het gebouw in op de moderne tijd en nieuwe inzichten op het gebied van duurzaamheid.

Het kwalitatieve gebouw is ontworpen door het bekende Deense Bjarke Ingels Group (BIG) en BARCODE Architects uit Rotterdam. Het woonproject heeft een omvang van ruim 40.000 m² en bestaat uit circa 442 energie neutrale appartementen en aanlegplaatsen voor 30 woonboten. Kortom, het Sluishuis is het nieuwe en duurzame icoon van Amsterdam.

Met het ambitieuze ontwerp is groots ingezet op duurzaamheid. De duurzame houten gevelelementen van Vianen sluiten hier perfect bij aan.
- Besix, opdrachtgever

ROL VAN VIANEN

Tijdens het project voor Sluishuis is in vroeg stadium samengewerkt met bouwcombinatie VORM/Besix, toeleveranciers Sorba (leverancier gevel beplating) en Facédo (leverancier aluminium kozijnen). Vianen heeft meegedacht aan de meest efficiënte detaillering voor dit project. Dit heeft geleid tot een maximale garantie waardoor zorgeloos en veilig gebouwd kan worden.

• 787 stuks/ 10.415m2 prefab houten gevelelementen
• 1063 stuks/ 5.509 m2 inbouw aluminium kozijnen vooraf in fabriek

Slim in gevels!
In onze fabriek worden vrijwel alle aluminium kozijnen ingebouwd in de houten gevelelementen. In dit werk speelt met name de montage van de gevelbeplating een grote rol. De hoge eisen op het gebied van bouwfysica (brandveiligheid, geluidwerend en thermische isolatie) heeft Vianen in samenspraak met de partners opgelost.

 

Benieuwd naar de status van het Sluishuis project? Bekijk hier de livestream.

DE KWALITEIT VAN HOUTEN GEVELEMENTEN

De houten gevelelementen voor het Sluishuis voldoen aan de allerhoogste eisen en zijn bovendien gecertificeerd. Vianen werkt uitsluitend met de beste materialen met de langste levensduur. Zo sluit Vianen zich aan bij het innovatie- en duurzaamheidsoogpunt van het Sluishuis.

Foto's van dit project

Meer informatie over onze kernwaarden?

Neem dan gerust contact met ons op. Vianen neemt de tijd om uw vragen te beantwoorden en u verder te helpen!

hans.bakker@vianenkozijnen.nl

Updates

11/11/2021
Groots ingezet op duurzaamheid

Voor het energie neutrale appartementencomplex Sluishuis in Amsterdam produceren wij maar liefst 787 prefab houten gevelelementen. Benieuwd hoe onze geïsoleerde houten gevelelementen binnen de duurzaamheidsambitie van dit project passen?

Lees meer
08/12/2020
Webinar Sluishuis

Op dinsdagavond 8 december vond het tweede Sluishuis-webinar plaats. Belangstellenden werden geïnformeerd over de locatie & omgeving en het projectconcept. Uiteraard kwam vervolgens het woonprogramma van Sluishuis aan bod: sinds kort is de 3e fase in verkoop.

23/09/2020
Eerste kozijn is gemonteerd

Het eerste kozijn van Sluishuis Amsterdam is gemonteerd in onze fabriek. Bijna alle HSB elementen van dit project worden in de fabriek al voorzien van aluminium kozijnen. Nog 1.200 te gaan!

02/07/2020
The only way is up!

Nieuws vanaf de bouwplaats! "De begane grond vloer is nagenoeg gereed en hierdoor is de bouwkuip niet meer noodzakelijk. De damplanken van de bouwkuip worden daarom verwijderd. Deze activiteit markeert een bijzonder moment voor de bouwplaats. We verlaten ‘het ondergrondse’ en gaan komende maanden vol aan de slag met de realisatie van de bovenbouw."