Wie het indrukwekkende fabrieksterrein van Vianen aan de Willeskop 30 in Montfoort betreedt, wordt aangenaam verrast. Maar hoe indrukwekkend en dynamisch het pand van Vianen op het eerste oog ook lijkt, pas binnen word je echt verrast. Je merkt: dit is een familiebedrijf met historie!

Bedreven en gepassioneerd

Op de eerste plaats mag Vianen getypeerd worden als een bijzonder bedrijf met een bijzonder DNA. In 1961 opgericht door de vader van de huidige eigenaar/directeur Ton Vianen. Als zelfstandige en zeer bedreven en gepassioneerde meubelmaker verlegde Ton zijn vader zijn werkterrein van het maken van kleinmeubels naar kozijnen. Ton, die in datzelfde jaar werd geboren, stond als jongetje dikwijls te kijken naar de vaardige handen van zijn vader. Het werken met én het bewerken van hout werd Ton als het ware met de paplepel ingegoten. Al snel werd duidelijk dat Vianen in Ton Vianen een waardige en enthousiaste opvolger zou vinden.

Nieuwbouw en renovatie

En zo ging het. Na een bouwkundige opleiding kwam Ton bij zijn vader aan boord. Ook broer Frank stapte in. Onder de bezielende leiding van Ton groeide Vianen vanaf de jaren negentig uit tot een belangrijke speler in de markt van kozijnen en gevelelementen. Met als specialisatie: nieuwbouw en renovatie voor hoog- en laagbouw.

Vanaf 2018 werd het directieteam van Vianen versterkt door Oene Wassenaar. Als niet-familielid voelt hij zich als een vis in het spreekwoordelijke water. Zijn expertise op het gebied van de operationele organisatie waarborgt een nóg grotere doelgerichtheid van het bedrijf en een efficiëntere benadering van alle marktpartijen.

Ontzorgen

Kenmerkend voor de positie van Vianen, is met name de oplossingsgerichtheid waarmee het bedrijf zijn opdrachtgevers terzijde staat. Op alle terreinen waarop enigszins kan worden meegedacht, nemen de experts van Vianen graag het voortouw en ontzorgen zij hun klanten. En zo komt het, dat niet alleen ‘hout’ het programma van Vianen bepaalt; ook het inbouwen van aluminium- en kunststofkozijnen is volledig in het productengamma van het bedrijf opgenomen.

We maken allemaal deel uit van een groeiende, circulaire economie. Ten aanzien van actuele aandachtsgebieden als duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en zelfs 3D-printing, neemt het bedrijf graag een verantwoordelijke én voortrekkersrol in.

“Veranderen. Verbeteren. Versimpelen. Daarin zien wij voor Vianen een grote taak weggelegd. Nu en in de toekomst.”

Veranderen. Verbeteren. Versimpelen.

Hoe kan het dat Vianen in de over het algemeen traditionele markt van kozijnen zich zo progressief en innovatief ontwikkeld heeft?

Voor eigenaar/directeur Ton Vianen is het helder: “Wij hebben hier altijd de drang om te onderzoeken hoe het anders, beter en slimmer kan. Noem het een groot innoverend vermogen. Noem het inleven in de opdrachtgever. Noem het de wil om je te onderscheiden van de rest. Die drive zat er bij mijn vader al in. Zoeken waar de verbetering in schuilt. Dat doen wij hier dagelijks. Veranderen. Verbeteren. Versimpelen. Daarin zien wij voor Vianen een grote taak weggelegd. Nu en in de toekomst. En het resultaat daarvan, tja… dat delen wij graag met onze opdrachtgevers zodat zij optimaal kunnen profiteren.” 

Niks willen missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Lees onze maatregelen m.b.t. het coronavirus… lees verder