De coronacrisis zet ons zorgsysteem op scherp. Binnen een week worden meerdere hallen in Rotterdam Ahoy omgebouwd tot een tijdelijk noodhospitaal waar patiënten kunnen worden opgevangen. Vianen werkt mee aan dit project en zal in recordtijd 80 kozijnen met deuren leveren. Dit doet Vianen in samenwerking met partner Kegro deuren uit Groesbeek.

Omdat het coronavirus zich met een zeer grote snelheid verspreid, moet dit tijdelijke noodhospitaal met een kleine 700 plekken binnen zeer korte tijd gereed zijn. Het doel is om op 13 april de eerste patiënten op te kunnen vangen. Het noodhospitaal zal gebruikt worden voor patiënten die niet naar het ziekenhuis hoeven, maar te ziek zijn om thuis te kunnen blijven. Vianen werkt in een recordtempo om binnen een week alle houten kozijnen met deuren te leveren voor deze tijdelijke zorglocatie.

Vianen is blij om op deze manier mee te kunnen werken aan een noodhospitaal tijdens de coronacrisis. Door de kozijnen binnen recordtempo te leveren, kunnen ziekenhuizen ontlast worden en kunnen meer patiënten geholpen worden. Vianen ziet het als haar plicht om alles op alles te zetten en te zorgen dat dit noodhospitaal zo snel mogelijk klaar is om patiënten te ontvangen.