Het vakblad Profiel publiceerde onlangs een mooi artikel over modulaire bouw. Dit is een bouwtechniek op basis van modules. In de fabriek worden verschillende componenten ‘voorgefabriceerd’, vervolgens wordt dit op de bouwplaats samengevoegd. De bouwwereld heeft de stevige ambitie om door middel van deze bouwtechniek in 2050 een circulaire economie te bereiken. Vianen Kozijnen is goed op deze toekomst voorbereid.

Het hout waarmee Vianen Kozijnen werkt is circulair. Voor elke gekapte boom wordt ten minste één nieuwe boom geplant. Het kent daarnaast oneindig veel mogelijkheden gedurende de levensloop en wordt door Vianen Kozijnen dan ook verwerkt van deur tot biomassa. Daarnaast is het productieproces van Vianen Kozijnen geoptimaliseerd, het bestaat waar mogelijk uit standaardcomponenten. Dit betaalt zich uit in efficiëntie, snelheid en lage kosten.

Het artikel in vakblad Profiel vertelt ook over project ‘Koningsdaal’: 17 karakteristieke herenhuizen en 38 stadsvilla’s in Nijmegen. Klok Groep B.V., de aannemer waar Vianen Kozijnen al jaren een vaste co-maker voor is, leidde de bouw. Vianen Kozijnen werd gevraagd alle houten deuren, ramen en kozijnen te produceren. Compleet met beglazing, hang- en sluitwerk en aflakverf werden de producten afgeleverd, waar ze direct gemonteerd konden worden.

 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan het volledige artikel.