HET IS NOOIT AF

Vianen heeft zich in de redelijk traditionele markt van kozijnen progressief en innovatief ontwikkeld. Dat komt doordat wij nooit genoegen nemen met “goed”. Het kan altijd beter! Bij Vianen zijn we altijd op zoek naar manieren waarop het beter, slimmer of anders kan, zodat we innovatief blijven. We willen ons onderscheiden van de rest en op zoek gaan naar dingen die we kunnen verbeteren. Het is nooit af, want er valt altijd wel ergens een slag te maken.

HOUT IS NIET HEILIG

Vianen is oplossingsgericht. We willen denken in mogelijkheden, zodat we onze klanten kunnen ontzorgen; ook bij moeilijke vraagstukken. Onze drive om in oplossingen te denken, maakt dat we ook werken met kunststof en aluminium wanneer dit bijvoorbeeld de wens van de klant is. Daarnaast is het onze visie om ons productengamma altijd te blijven aanpassen aan de nieuwste ontwikkelingen.

RESPECT

Bij Vianen werken we met respect voor mens en milieu. We gaan netjes om met anderen, ongeacht of dit klanten of collega’s zijn. We behandelen elkaar met respect en hebben ook voor bezittingen van een ander. Gedrag en houding zijn bij ons heel belangrijk, want recht is recht, en krom is krom! Ook hebben we oog voor onze planeet. Hout groeit zonder dat er sprake is van CO2 uitstoot. Sterker nog: onze bossen halen CO2 uit de atmosfeer! Er is geen enkel ander materiaal dat met zo weinig energie geproduceerd kan worden en dat ook nog gerecycled kan worden. Bovendien is de energie die nodig is om hout te vervoeren minder groot dan de energie die de boom uit de atmosfeer gehaald heeft. Werken met hout is een slimme manier om energie te besparen, omdat hout zeer goed isoleert. Door materialen als beton, kalkzandsteen of baksteen te vervangen door hout, kunnen we gemiddeld tussen de 0,75 en 1 ton CO2 per kubieke meter besparen. Dat is waarom wij geloven in hout!

Wij willen dat onze opdrachtgevers probleemloos kunnen bouwen en dat eindgebruikers zorgeloos kunnen wonen. Die ambitie drijft ons tot op de dag vandaag.

HET MOET GOED

In 1961 richtte pa Vianen een bijzonder bedrijf op, en dit familiebedrijf verrast nog steeds. Vianen is het enige bedrijf met een KOMO-certificaat voor het toepassen van houten gevelelementen in hoogbouw. We blijven zoeken naar de beste manieren om de voordelen van hout toe te kunnen passen in hoogbouw. Dit komt door onze innovatieve geest, maar ook door onze bedreven en gepassioneerde houding. Het kan altijd beter, dus moet het ook altijd beter!

We GAAN OP ZEKER

Kwaliteit is bij Vianen ontzettend belangrijk. Daarom werken we alleen met materialen waarvan we zeker weten dat ze een hoge kwaliteit hebben, zodat we onze kwaliteitsnorm altijd kunnen halen. Wij halen ons hout uit de bossen rondom het Russische Onegameer. Het hout groeit hier langzamer vanwege het koude klimaat, wat garant staat voor een constante kwaliteit hout. Hierdoor zijn onze eindproducten ook consistent en kunnen we overal de kwaliteit leveren die we voor ogen hebben.

SAMEN INNOVEREN

Wat we doen, kunnen we niet alleen. We hebben elkaar nodig om innovatieve oplossingen een kans te geven. Zowel binnen ons bedrijf en binnen ons team, als buiten ons bedrijf, is samenwerken heel belangrijk. Vianen is niet de enige partij die zich inzet voor probleemloos, duurzaam en innovatief bouwen. Daarom werken we samen met andere partijen en opdrachtgevers. We kunnen en willen het niet alleen!