PROJECTEN

PROJECTGEGEVENS

Nieuwbouw gevel voor bouwdelen B, C en D van studentencampus (Y)ours Leiden

NIEUWBOUW GEVEL VOOR BOUWDELEN B, C EN D VAN STUDENTENCAMPUS (Y)OURS LEIDEN

  • Project: nieuwbouw studentencampus ‘(Y)ours Leiden’
  • Projectteam: Ontwikkelcombinatie De Leidse Schans bestaande uit VORM Ontwikkeling BV en Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij
  • Realisatie: Bouwcombinatie De Leidse Schans bestaande uit VORM Bouw BV en Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling West
  • Product : prefab houten gevelelementen met ingebouwde kunststof kozijnen inclusief beglazing
  • Methodiek: zowel in fabriek als op bouwplaats volledig volgens LEAN methodiek uitgevoerd.

Leiden is een studentenstad bij uitstek, maar voor de duizenden studenten waren te weinig woningen beschikbaar. Om dit tekort aan woningen terug te dringen is op 10 juli 2013 gestart met de bouw van studentencampus (Y)ours Leiden. In fases worden 1900 studentenwoningen en 205 starterswoningen gerealiseerd tot eind 2018. Met het geselecteerde plan krijgt Leiden de meest duurzame studentencampus van Europa.

Vianen Kozijnen leverde prefab houten gevelelementen met een Rc-waarde van 5.0 m2∙K/W inclusief kunststof kozijnen van Transcarbo voor bouwdelen B, C en D. De kunststof kozijnen zijn vooraf onder optimale omstandigheden in de fabriek voorzien van beglazing. Hierdoor worden risico’s op vocht- en stofproblemen op de bouwplaats voorkomen. Het resultaat is een kwalitatief hoogwaardig prefab gevelsysteem waarmee de gevel direct water- en winddicht kan worden afgewerkt. Faalkosten zijn voorkomen doordat het werk volledig in 3D BIM tekenwerk is uitgewerkt.

Dankzij het snelle efficiënte bouwproces kan na plaatsing direct met de binnenafwerking van de woningen worden gestart. Het bouwproject wordt in meerdere bouwblokken gebouwd. In 2015 nemen de eerste studenten hun intrek in de eerste nieuwe woningen.