BIM

KLANTVOORDELEN

Wat zijn de voordelen voor onze klanten?

Tijdwinst calculatie:
Het grote voordeel is de snelheid waarmee een project wordt ingelezen in onze software en de koppeling van prijsinformatie. Met een verkorting van de calculatietijd tot gevolg. Nu gebeurt dit veelal door handmatig uittrekken/opmeten en invoeren vanaf een tekening.

Verkorting doorlooptijd t/m productie:
Het invoerwerk van alle kozijnmodellen kost tijd, door het inlezen wordt deze tijd aanzienlijk verkort. Hierdoor verkort de werkvoorbereidingstijd richting de fabriek en tegenwoordig is snel schakelen in een bouwproces essentieel.

Foutkansen: 
Doordat het kozijn digitaal wordt ingelezen is de invoer ontzettend belangrijk, er wordt alleen vanuit het 3D- model gewerkt. Het goed gebruiken van de FABwindow package is daarin essentieel. Het blijft natuurlijk mensenwerk maar, doordat alle bouwkundige aansluitingen in 3D zichtbaar worden is goed te zien waar het (mogelijk) misgaat. Niet alleen bij terugplaatsing van het kozijn in het gebouwmodel, maar ook voor de interne bedrijfsvoering van Vianen Kozijnen.

Compleet gedetailleerd:
In de vertaalslag naar de lod400 ontstaat een compleet uitgewerkt kozijnmodel. De opdrachtgever/klant kan nu exact zien wat hij/zij koopt.

Ook als service:
Voor architecten/ aannemers die gedetailleerde kozijnen in het modeleerwerk willen voor bijvoorbeeld bouwaanvragen en/of uitvoeringstekenwerk, kunnen wij deze modellen leveren.

Het gebruik van een Revit window family/IFC en andere software
Een Revit window family kan niet rechtstreeks ingelezen worden in onze software. Dit zal dan gebeuren door op de “oude” manier het model te maken en hier handmatig merkmodel-  en positie informatie aan te koppelen en daarna te exporteren naar het LOD400 model. Dit geldt overigens ook voor BIM modellen die worden aangeleverd in de “open standaard” (IFC). BIM gaat zeker, alleen via een iets ander proces.